Příkrmy

Začíná se zeleninou ne ovocem.

První příkrm-zeleninové pyré

Mrkev povařit nejlépe v kojenecké vodě aby byla hodně měkká,propasírovat a přidat kapku olivového oleje nebo rozmixovat.

Po 3 dnech až týdnu můžeme přidat:

kombinace:mrkev-brambory

                  mrkev-brambory-brokolice

                  mrkev-brambory-květák

                  mrkev-rýže......petržel

                  mrkev-brambory-kuřecí maso,potom krůtí,telecí,kraličí

Asi o 2 měsíce později i vepřové a hovězí

Příkrmy neochucovat-nesolit-nekořenit!

Zelenina se též muže rozmixovat ve vodě ve které se vařila jsou vní vitamíny.

Na svačinku se dává rozmačkaný banán,jablko či hruška ty se však nechají podusit v malém množství vody.

kombinace-mrkev-jablko

                  jablko-hruška

 

Něco o zelenině a ovoci

Květák-Je nízkokalorický,bohatý na minerální soli(fosfor,draslík),obsahuje důležité stopové prvky(železo,kobalt,hořčík,jod)a celou řadu vitamínu.

Brokolice-Zajimavá svou neobviklou chutí,vůni a jemnosti.Brokolice stejně jako květák obsahuje celou řadu vitamínu.

Mrkev-Sladká,aromatická a jemná mrkev pomahá zbavit se slabé krvetvorby,posiluje organizkus a chraní ho před různými infekčními chorobami,pomahá při lečení poruch zraku.

Jablko-Je nízkoalergenní výživa,výborný zdroj vitamínu a minerálních látek.Působí velmi pozitivně na činnost střev a stabilizuje stolici.

Hruška-Je bohatá na organické kyseliny,které zvyšují vylučování a aktivitu žaludečních enzymů,což přispívá k vylepšení chuti k jídlu.

Banán-Obsahuje důležité vitamíny.Má vysoký obsah draslíků.

Merunka-Obsahuje železo a vitamíny.

Jahoda-Výživa s vysokou energetickou hodnotou.Je vhodná pro děti které pomaleji přibývají na hmotnosti.V jahodách je vysoký obsah hořčíků,který má vliv na stavbu kostí.

Malina-Bohatá na vitamín C

Borůvka-Má příznivý vliv na vývoj oční sítnice,stabilizuje činost střev.