Příkrmy
Začíná se zeleninou ne ovocem.
První příkrm-zeleninové pyré
Mrkev povařit nejlépe v kojenecké vodě aby byla hodně měkká,propasírovat a přidat kapku olivového oleje nebo rozmixovat.
Po 3 dnech až týdnu můžeme přidat:
kombinace:mrkev-brambory
mrkev-brambory-brokolice
mrkev-brambory-květák
mrkev-rýže......petržel
mrkev-brambory-kuřecí maso,potom krůtí,telecí,kraličí
Asi o 2 měsíce později i vepřové a hovězí
Příkrmy neochucovat-nesolit-nekořenit!
Zelenina se též muže rozmixovat ve vodě ve které se vařila jsou vní vitamíny.
Na svačinku se dává rozmačkaný banán,jablko či hruška ty se však nechají podusit v malém množství vody.
kombinace-mrkev-jablko
jablko-hruška
Něco o zelenině a ovoci
Květák-Je nízkokalorický,bohatý na minerální soli(fosfor,draslík),obsahuje důležité stopové prvky(železo,kobalt,hořčík,jod)a celou řadu vitamínu.
Brokolice-Zajimavá svou neobviklou chutí,vůni a jemnosti.Brokolice stejně jako květák obsahuje celou řadu vitamínu.
Mrkev-Sladká,aromatická a jemná mrkev pomahá zbavit se slabé krvetvorby,posiluje organizkus a chraní ho před různými infekčními chorobami,pomahá při lečení poruch zraku.
Jablko-Je nízkoalergenní výživa,výborný zdroj vitamínu a minerálních látek.Působí velmi pozitivně na činnost střev a stabilizuje stolici.
Hruška-Je bohatá na organické kyseliny,které zvyšují vylučování a aktivitu žaludečních enzymů,což přispívá k vylepšení chuti k jídlu.
Banán-Obsahuje důležité vitamíny.Má vysoký obsah draslíků.
Merunka-Obsahuje železo a vitamíny.
Jahoda-Výživa s vysokou energetickou hodnotou.Je vhodná pro děti které pomaleji přibývají na hmotnosti.V jahodách je vysoký obsah hořčíků,který má vliv na stavbu kostí.
Malina-Bohatá na vitamín C
Borůvka-Má příznivý vliv na vývoj oční sítnice,stabilizuje činost střev.